Algemeen

Hoe het allemaal begon

Zoals zovelen probeer ook ik, Lynsey, bezielster van My Food Coach and Me, al jaren te streven naar een gezonde levensstijl, probeer ik mijn gewicht onder controle te houden, mijn vetmassa te verminderen en mijn spiermassa te vermeerderen, mij goed in mijn vel te voelen.

Daarvoor ben ik ook al verschillende keren naar een diëtist geweest. Want die begeleiding, die gesprekken en die controles heb ik nodig. En toch hou ik het telkens moeilijk vol. Ik verlies de moed als het weer even geleden is dat ik op consultatie ben geweest. Tot die consultatie dichterbij komt. Oeps, ik zal maar weer beginnen opletten met wat ik allemaal eet, ik zal maar weer meer beginnen sporten, want ik moet naar de diëtist ! Uiteraard hou ik mijn eigen voor de gek op die manier, want zo moet het niet !

Ook tussen de consultaties door moet ik de moed behouden om gezond te leven, mag ik mijn motivatie niet verliezen. Maar we zijn allemaal maar mensen van vlees en bloed en het is gewoon niet gemakkelijk met alle verleidingen die op ons pad komen.

Wat mij zou helpen ? Dat ik tussen de consultaties door ook weet of ik goed bezig ben. Dat ik op tijd en stond feedback en tips krijg, van mijn eigen diëtist. En zo begon ik stilaan te denken aan wat nu My Food Coach and Me geworden is.

Ik begon erover te babbelen in mijn omgeving en hoorde dezelfde problemen naar boven komen. Na research en enkele gesprekken met diëtisten werd duidelijk dat hier wel degelijk meerwaarde mee kan gegeven worden. Dus ben ik, als software girl vanuit hart en nieren sinds de lagere school, ondertussen software woman 😊, eraan begonnen. Met de fantastische input en feedback van enkele diëtisten uiteraard.

Het resultaat is de eerste versie van My Food Coach and Me, e-coaching voor voedingsdeskundigen en hun klanten. De software is zowel voor de diëtist als voor de voedingscoach, de voedingsconsulent, de gewichtsconsulent en hun klanten een meerwaarde. Een extra service die aan de klanten kan gegeven worden en waarvoor de klanten, zoals ik, dankbaar zullen zijn.

En het is niet enkel een meerwaarde voor klanten die willen afvallen, maar ook voor alle andere doelen waarvoor de klanten deskundige begeleiding zoeken. Meer energie, betere spijsvertering, sportprestaties, … .

Er staan nog massa’s features op de lijst voor nieuwe versies, dus wees gewaarschuwd, het is zeker niet de eerste en de laatste versie !