Algemeen

E-Dietist

Ben jij het eens met mij dat het nu echt tijd is voor de e-diëtist ?

Het voorbije jaar is zeer duidelijk geworden, dat de digitale transformatie (even modewoord gebruiken ) noodzakelijk is voor elke sector. Dus ook voor de diëtisten. Hier was ik, zittende aan de andere kant van het verhaal, al langer van overtuigd. Anders was ik nooit begonnen met My Food Coach and Me. Nog niet gelezen hoe het allemaal begon ? Klik dan gerust even door naar hoe het allemaal begon.

The way to go

The way to go is voor de diëtisten ook de digitale weg 👩‍💻. Als aanvulling op de consulten in hun praktijk maar ook voor de crisisperiodes waar fysiek contact minder of tijdelijk niet meer mogelijk is. Op die manier zorg je ervoor dat je gewapend bent voor alle mogelijke scenario’s. Dus ja, het is echt tijd voor de e-diëtist. De diëtist moet zichzelf zeker niet heruitvinden, de diëtist zijn werk blijft hetzelfde zoals hiervoor. Het is alleen de manier waarop die moet aangepast worden.

De persoonlijke begeleiding op maat van een diëtist blijft cruciaal, maar hier hoeft natuurlijk niets aan te veranderen door gebruik te maken van een digitaal platform. Integendeel, hierdoor is het ook gemakkelijker om de patiënten (ook als ze niet bij jou in de praktijk zijn) te blijven helpen om hun levenswijze aan te passen. Om hun vooropgestelde doelen te bereiken. Want je blijft aanwezig en dat is wat de mensen nodig hebben. Niet de alomtegenwoordige apps waarmee je helemaal alleen aan de slag gaat. De persoonlijke relatie met je diëtist aanhouden is erg belangrijk en cruciaal. Zij/hij weet exact hoe jou te helpen, kent jou door en door, is op de hoogte van je onderliggende problemen, sterktes en zwaktes. Want een diëtist is veel meer dan iemand die gewoon zegt wat je wel en niet mag eten, het gaat om duurzame gedragsverandering wat alleen kan bekomen worden door deskundige begeleiding.

Het ideale recept

Face-to-face consulten overgoten met een gezond sausje digital , dat is volgens mij het ideale recept van een e-diëtist. Komt er om de een of andere reden een periode waarbij face-to-face moeilijker is of onmogelijk is, en dat kan natuurlijk ook buiten een pandemie om zijn, dan wordt dat gezond sausje digital gewoon tijdelijk wat dikker maar je kan wel verder met je praktijk.

Comfortzone

Wat ik de voorbije jaren wel heb geleerd, is dat voor vele diëtisten het digitale iets is wat ver buiten hun comfortzone ligt. Begrijpelijk, want iedereen heeft zijn specialiteit. Daarom dat ook hier goede deskundige begeleiding belangrijk is. Daar kan ik met mijn jarenlange ervaring (meer dan 20 zelfs) in software zeker mee helpen. Dus heb je hulp nodig om je praktijk naar de next level te brengen met e-coaching ? Neem zeker contact op of boek een demo of workshop, want samen 🤝 is het gemakkelijker om uit je comfortzone te stappen en nieuwe uitdagingen te omarmen.